12 jul 2016

Megbízható, önálló beosztottak?

Az önálló és megbízható beosztottat ki kell

12 jul 2016

Az önálló és megbízható beosztottat ki kell “nevelnünk”, bár ez a kifejezés kissé erősnek tűnik fontos, hogy a kollégák szépen bele passzoljanak a cégnél betöltött szerepükbe.

Mért kell a megbízható és önálló munkaerő?

Azért, hogy a cégvezető vagy a tulajdonos ne legyen a saját cége rabszolgája!

Ha a cég menedzsmentjét beszippantják a napi rutin operatív műveletek, akkor nem marad ember, aki a cég jövőjét egyengeti. A normál működést rá kell bízni a munkatársakra, ennek a feltétele az önállóság.

Csakhogy a munkatársakat “beszippantja” a cég belső élete, ami ha nem önálló, rutinszerű termelésre alkalmas környezet, akkor

ideális esetben is a cég jelen állapota megegyezik a jövőbeni állapotával, azaz

megáll a fejlődés!

Az ideális eset ritka, konkurencia van, ezért a cég jövőjét nem szabad feleslegesen mások helyett dolgozó menedzsmentre bízni.

Ha körülnézel ma a cégedben, azt látod, amit tíz év múlva is látni szeretnél?


Mi a hatékony munkafolyamatok informatikai vonzatához értünk.
Segítünk, ha kéred. Nézz körül a nyitólapunkon…

Tökéletes munkaerőt készen nem kapunk, bármilyen szép előélettel érkezik hozzánk egy új munkatárs, bele kell rázódnia a cégre jellemző módszerek és szokások rendszerébe. A beilleszkedés sikere kevésbé múlik az új kollégán, mint a befogadó környezeten. A munkatársak, a munkamódszerek, a napi rutin köré szervezett hétköznapoknak élhető és termelékeny világot kell biztosítania a benne dolgozóknak.

Élhető és termelékeny környezet:

  • Ha nem “élhető” akkor csak feleslegesen sok energia befektetéssel lehet fenntartani.
  • Ha nem “termelékeny” nincs értelme fenntartani.

Magyarul, a munkahely nem kaszinó, termelni kell, de kényelmes élhető céges mindennapok nélkül nem lesz töretlen felívelő a pálya.

A lényeg:

A rutin termelésre alkalmas munkahelyi környezet nem fog magától kialakulni, tudatosan kell kiépíteni azt. A szokásokon alapuló termelő folyamatok rugalmatlanok, többnyire nem hatékonyak és az önállóságra képes munkaerőt taszítják.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.